Jacques Pépin

(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g polędwiczek wieprzowych bez tłuszczu

1 ¼ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 duże jajko

3 kromki pszennego pieczywa zmielone w malakserze na okruchy (około 2 szklanek)

2 łyżki świeżo startego parmezanu

3 łyżki oliwy dobrej jakości

2 łyżki masła

¼ szklanki posiekanej cebuli

2 ½ szklanki pieczarek pokrojonych na plasterki

1 łyżka posiekanego świeżego szczypiorku

sok z ½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Polędwiczki pokroić na 8 plastrów tej samej grubości. Rozbić je i posypać ¾ łyżeczki soli oraz pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Rendang z wołowiny
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Steki wołowe z prażonymi jabłkami i kaszą gryczaną
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Curry z kurczakiem i ananasem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Balti z kurczaka
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chili con carne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.