Jacques Pépin

(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g polędwiczek wieprzowych bez tłuszczu

1 ¼ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 duże jajko

3 kromki pszennego pieczywa zmielone w malakserze na okruchy (około 2 szklanek)

2 łyżki świeżo startego parmezanu

3 łyżki oliwy dobrej jakości

2 łyżki masła

¼ szklanki posiekanej cebuli

2 ½ szklanki pieczarek pokrojonych na plasterki

1 łyżka posiekanego świeżego szczypiorku

sok z ½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Polędwiczki pokroić na 8 plastrów tej samej grubości. Rozbić je i posypać ¾ łyżeczki soli oraz pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Chilli con carne
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki stek
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.