Michael  Smith

(odc.118) sos pomidorowy z ukrytymi warzywami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.118)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.118) sos pomidorowy z ukrytymi warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

2 cebule

obrane i pokrojone

4 ząbki czosnku

zmiażdżone

1 x 825ml puszka całych pomidorów

zmiksowanych

sól i pieprz do smaku

1 łyżeczka suszonego oregano

2 marchewki

obrane i starte na wiórki

kilka garści młodego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


Oliwę razem z cebulami rozgrzać w małym garnku. Smażyć, aż zmiękną i lekko się zrumienią. Dodać czosnek i mieszać przez kilka minut. Dodać puree z pomidorów, przyprawy i marchewki. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wmieszać szpinak i dalej gotować na wolnym ogniu, do czasu, aż szpinak się podgrzeje i zmięknie. Wszystko zmiksować blenderem. Podawać dzieciakom z ich ulubionym makaronem.

powrót

Podobne przepisy

Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Baba ghanoush
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.