Michael  Smith

(odc.113) pieczone szparagi


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.113)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.113) pieczone szparagi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek świeżych szparagów

oliwa z oliwek

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 200°C. Odkroić zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi układać w naczyniu do zapiekania, skropić oliwą z oliwek i doprawiać solą i pieprzem. Potrząsnąć naczyniem tak, żeby szparagi pokryły się przyprawami równomiernie. Piec do czasu, aż szparagi lekko się podsuszą, zrumienią i zmiękną, około 10-15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pani puri z ikrą łososia lub awokado
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tapas
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.