Michael  Smith

(odc.113) jabłka gotowane w białym chardonnay


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.113)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.113) jabłka gotowane w białym chardonnay
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 jabłka

obrane

pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w cząstki

1 butelka chardonnay

4 łyżka miodu

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1 szklanka złotych rodzynek

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki przełożyć do średniej wielkości garnka i doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Gotować dalej, aż płyn się zredukuje, jabłka zmiękną, rodzynki spęcznieją, a kompot stanie się soczystym syropem. Podawać na ciepło lub zimno z porcją ulubionych lodów.

powrót

Podobne przepisy

Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.08)gruszki w winie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Wiśniowy mus czekoladowy
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.