Michael  Smith

(odc.111) sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.111)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

(odc.111) sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10-12 całych ziemniaków czerwonych lub innych

1/2 szklanki majonezu

1/2 szklanki musztardy diżońskiej

sok i skórka starta z 1 cytryny

1/2 szklanki kaparów

sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

1/2 szklanki sosu do hot-dogów

225-450 g wspaniałego wędzonego łososia w plasterkach

2 łodygi selera

pokrojone w kostkę

4 dymki

drobno pokrojone

1 duży pęczek koperku lub pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki ugotować do miękkości. Odsączyć i ostudzić. Małe ziemniaczki rozłupywać, większe pokroić na kawałki podobnej wielkości. W dużej misce wymieszać majonez, musztardę, skórkę i sok z pomarańczy, sól, pieprz, kapary i sos do hot-dogów. Kiedy ziemniaki będą miękkie, pokroić je i wrzucić do miski. Można dojść do tego momentu i przerwać lub podać sałatkę z pozostałymi składnikami ułożonymi na wierzchu. Lub w ostatniej chwili przed podaniem wrzucić dymki, selera, świeże zioła i łososia. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z groszku, fety i mięty
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Słodko-kwaśna sałatka z fenkułu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zielona bomba witaminowa
Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z gruszek i awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sałata z dynią i ricottą
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.