Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.111)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • 10-12 całych ziemniaków czerwonych lub innych
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki musztardy diżońskiej
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki kaparów
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki sosu do hot-dogów
  • 225-450 g wspaniałego wędzonego łososia w plasterkach
  • 2 łodygi selera
  • pokrojone w kostkę
  • 4 dymki
  • drobno pokrojone
  • 1 duży pęczek koperku lub pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować do miękkości. Odsączyć i ostudzić. Małe ziemniaczki rozłupywać, większe pokroić na kawałki podobnej wielkości. W dużej misce wymieszać majonez, musztardę, skórkę i sok z pomarańczy, sól, pieprz, kapary i sos do hot-dogów. Kiedy ziemniaki będą miękkie, pokroić je i wrzucić do miski. Można dojść do tego momentu i przerwać lub podać sałatkę z pozostałymi składnikami ułożonymi na wierzchu. Lub w ostatniej chwili przed podaniem wrzucić dymki, selera, świeże zioła i łososia. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA