Michael  Smith

(odc.109) sałatka z homara i bazylii


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.109)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

(odc.109) sałatka z homara i bazylii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mięso z 2 ugotowanych homarów

1 duży pęczek bazylii

posiekanej

1/2 szklanki tartego parmezanu

1 szklanka orzeszków piniowych

2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

sok i skórka z 1 cytryny

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mięso homara pokroić na duże kawałki. Wrzucić do średniej salaterki. Dodać bazylię, starty parmezan, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, skórkę i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Sałatkę podawać wymyślnie udekorowaną w kieliszkach do martini.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Owoce morza w papierowym zawiniątku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Przegrzebki królewskie z płonąca tequilą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Mule
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Krewetki z woka ze smażonym surowym  boczkiem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.