Michael  Smith

(odc.109) puree ziemniaczane z homarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.109)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.109) puree ziemniaczane z homarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 ziemniaków

każdy pokrojony na 6 kawałków

1 szklanka mleka

1/2 szklanki masła

4 dymki

drobno posiekane

1 szklanka posiekanej pietruszki

zwykłej albo kędzierzawej

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

posiekane mięso z 2 ugotowanych homarów

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki gotować na parze, aż zmiękną. W międzyczasie łagodnie podgrzać mleko razem z masłem. Wylać wodę z garnka z ziemniakami. Ziemniaki zostawić. Dodać do nich mieszankę masła z mlekiem, dymki, pietruszkę, sól z pieprzem. Utłuc. Dodać posiekane mięso homara i dobrze wymieszać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.