Batony mars smażone na głębokim oleju

Batony mars smażone na głębokim oleju
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.100)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i sól. Dodać wodę sodową. Uważać, żeby nie przesadzić z mieszaniem, ponieważ ciasto będzie zbyt ciężkie. Mrożone batony zanurzyć w cieście, tak aby pokryło je równomiernie, ostrożnie wkładać je na gorący olej. Smażyć do czasu, aż będą złote i chrupiące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA