Michael  Smith

(odc.100) batony mars smażone na głębokim oleju


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.100)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.100) batony mars smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanki mąki

1/2 szklanki skrobi kukurydzianej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

sól

350 ml wody sodowej lub zwykłej wody

4 batony Mars

zamrożone

olej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i sól. Dodać wodę sodową. Uważać, żeby nie przesadzić z mieszaniem, ponieważ ciasto będzie zbyt ciężkie. Mrożone batony zanurzyć w cieście, tak aby pokryło je równomiernie, ostrożnie wkładać je na gorący olej. Smażyć do czasu, aż będą złote i chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet wiśniowy Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Krem z awokado z różowym grejfrutem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska, Kuchnia kubańska
Tort lodowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#Ania_c

11.01.2011 01:08


Warszawa

CYTUJ

tu chyba jest błąd w przepisie. Po co rozgrzewać piekarnik jeśli smażymy w głębokim tłuszczu?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.