Curtis Stone

(odc.10) zupa z kurczaka i kukurydzy


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy

(odc.10) zupa z kurczaka i kukurydzy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak (ok. 700g)

1,2 l wywaru z kurczaka

najlepiej domowego

4 kolby kukurydzy

4 łyżki skrobi kukurydzianej

2-3 łyżki wody

pęczek dymki

drobno posiekanej

kilka kropel oleju sezamowego

2 jajka

lekko roztrzepane

 

 

Przygotowanie:


Usuń skórę z kurczaka, ponacinaj ją ostrym nożem jeśli to konieczne. Ponacinaj stawy, oderwij udka i skrzydełka od korpusu. Ostrym, giętkim nożem natnij dookoła mostek i usuń kość. Następnie przetnij kurczaka wzdłuż klatki piersiowej i oddziel pierś od kości. Powtórz czynność z drugiej strony. Piersi odłóż na bok. Pozostałą część kurczaka podziel na duże kawałki. Do dużego rondla włóż kawałki kurczaka i wlej wywar. Powoli doprowadź do wrzenia. Usuń wszystkie szumowiny, które zbiorą się na powierzchni rosołu. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Przecedź wywar przez drobne sitko do miski. Odrzuć kawałki kurczaka. Wywar przelej z powrotem do rondla i doprowadź do wrzenia. Dodaj piersi z kurczaka i gotuj na średn

powrót

Podobne przepisy

Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa łososiowo-koperkowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.