Curtis Stone

(odc.10) zupa z kurczaka i kukurydzy


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy

(odc.10) zupa z kurczaka i kukurydzy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak (ok. 700g)

1,2 l wywaru z kurczaka

najlepiej domowego

4 kolby kukurydzy

4 łyżki skrobi kukurydzianej

2-3 łyżki wody

pęczek dymki

drobno posiekanej

kilka kropel oleju sezamowego

2 jajka

lekko roztrzepane

 

 

Przygotowanie:


Usuń skórę z kurczaka, ponacinaj ją ostrym nożem jeśli to konieczne. Ponacinaj stawy, oderwij udka i skrzydełka od korpusu. Ostrym, giętkim nożem natnij dookoła mostek i usuń kość. Następnie przetnij kurczaka wzdłuż klatki piersiowej i oddziel pierś od kości. Powtórz czynność z drugiej strony. Piersi odłóż na bok. Pozostałą część kurczaka podziel na duże kawałki. Do dużego rondla włóż kawałki kurczaka i wlej wywar. Powoli doprowadź do wrzenia. Usuń wszystkie szumowiny, które zbiorą się na powierzchni rosołu. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Przecedź wywar przez drobne sitko do miski. Odrzuć kawałki kurczaka. Wywar przelej z powrotem do rondla i doprowadź do wrzenia. Dodaj piersi z kurczaka i gotuj na średn

powrót

Podobne przepisy

Zupa ha long z krabami i rybą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zupa minestrone z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Minestrone z pastą z bazylii i z pecorino
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.