Jacques Pépin

(odc.10)pomidory przekładane mozzarellą


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.10)pomidory przekładane mozzarellą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 duże dojrzałe pomidory (po 200 g)

około 300 g mozzarelli w kawałku

⅔ szklanki czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę

około 12 świeżych liści bazylii

 

 

Przygotowanie:


Z pomidorów usunąć gniazda nasienne. Ustawić na desce wycięciem do dołu. Kroić na plastry o grubości 0,5 cm (6-8 plastrów), nie przekrawając do końca, tylko zatrzymując się na wysokości 1 cm od podstawy pomidora. Ser pokroić na plastry grubości 0,5 cm i przełożyć nimi pomidora tak, aby przypominał wachlarz.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.