Jacques Pépin

(odc.10)cykoria z patelni


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.10)cykoria z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka masła

1 łyżka oliwy dobrej jakości

4 duże cykorie (w sumie około 600 g)

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki cukru

1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Masło roztopić na patelni teflonowej i wlać oliwę. Cykorię umyć. Wrzucić wilgotne na patelnię. Posypać solą i cukrem. Przykryć i od czasu do czasu obracając, dusić na małym ogniu przez 30 minut, aż cykorie zmiękną i ładnie się skarmelizują. Zdjąć pokrywkę i smażyć na ostrym ogniu, aby odparować trochę płyn. Podawać posypane natką z sosem z duszenia.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.