Michael  Smith

(odc.094) kurczak w panierce z parmezanem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.94)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.094) kurczak w panierce z parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki mąki

2 jaja

1 szklanka drobno tartej bułki

½ szklanki startego parmezanu

3 łyżki suchego oregano

sól i świeżo mielony pieprz

3 piersi kurczaka

pozbawione kości i skóry

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. Do jednej miski wsyp mąkę, w drugiej rozkłóć widelcem jajka, a do trzeciej wsyp bułkę tartą, parmezan, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Posyp piersi kurczaka mąką i strzepnij nadmiar przed zanurzeniem w misce z jajkami. Pokryj mięso dokładnie, daj ścieknąć nadmiarowi i włóż do panierki, rozprowadzając ją równomiernie z każdej strony. Umieść mięso w lekko naoliwionej foremce i piecz aż będzie złociste na zewnątrz, a przepieczone wewnątrz (ok. 25 min)
Podawaj z ulubionym sosem pomidorowym.

powrót

Podobne przepisy

Pyzy z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pierś kaczki smażona z sosem cytrusowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ozór wołowy w sosie chrzanowym z ziemniakami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.