Michael  Smith

(odc.093) domowe ghee


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.93)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

(odc.093) domowe ghee
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg masła

 

 

Przygotowanie:


Masło umieścić w rondlu i topić je powoli na średnim ogniu. Delikatnie usunąć zawiesinę z mleka, która pojawi się na wierzchu. Kontynuować podgrzewanie do czasu aż masło przestanie bulgotać, a delikatna warstwa mlecznej zawiesiny na spodzie zarumieni się. Aby ghee jak najdłużej pozostało świeże, przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.