Michael  Smith

(odc.092) wiejskie muesli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.92)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.092) wiejskie muesli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki płatków owsianych

½ szklanki łuskanych ziaren pszenicy

½ szklanki siemienia lnianego

½ szklanki otrębów pszennych

½ szklanki orzechów włoskich

½ szklanki płatków migdałowych

½ szklanki ziaren słonecznika

½ szklanki oleju słonecznikowego

½ szklanki miodu

1 łyżka cynamonu

1 szklanka rodzynek

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Wymieszać płatki, ziarna i orzechy w dużej misce. Delikatnie rozgrzać na patelni olej, miód i cynamon, dobrze mieszając. Gorącą masą przelać do mieszkanki płatków, ziaren i orzechów. Dobrze wymieszać, tak żeby wszystko było pokryte słodkim sosem. Powstałą masę przełożyć na blachę wyłożoną podwójną warstwą papieru do pieczenia, formując cienką warstwę. Piec jakieś 10 minut. Zamieszać i piec dalej, sprawdzając co kilka minut, i mieszać, aż granola stanie się słodka i chrupka. Odstawić do ostygnięcia. Wmieszać rodzynki.

powrót

Podobne przepisy

Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Palmiery z serem, szynką i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.