Jacques Pépin

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g miękkich jabłek

na przykład mekintoszy

obranych i okrojonych w 2,5 cm kostkę (około 5 szklanek)

¾ szklanki pokrojonych w kostkę moreli

½ szklanki połamanych orzechów pekanowych

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ szklanki soku pomarańczowego

⅓ szklanki cukru

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszać jabłka, morele, orzechy, cynamon, sok pomarańczowy i cukier.

powrót

Podobne przepisy

Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Holenderski pudding czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Naleśniki z owocami na ciepło
Przepis z programu Spalony? (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.