Jacques Pépin

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g miękkich jabłek

na przykład mekintoszy

obranych i okrojonych w 2,5 cm kostkę (około 5 szklanek)

¾ szklanki pokrojonych w kostkę moreli

½ szklanki połamanych orzechów pekanowych

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ szklanki soku pomarańczowego

⅓ szklanki cukru

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszać jabłka, morele, orzechy, cynamon, sok pomarańczowy i cukier.

powrót

Podobne przepisy

Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Orzechowe trufle z kawą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
„Risotto” waniliowe z bananami i sosem malinowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ananas z solonymi orzeszkami i lodami kokosowymi
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Truskawkowe galaretki na patyku z kremem waniliowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.