Jacques Pépin

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g miękkich jabłek

na przykład mekintoszy

obranych i okrojonych w 2,5 cm kostkę (około 5 szklanek)

¾ szklanki pokrojonych w kostkę moreli

½ szklanki połamanych orzechów pekanowych

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ szklanki soku pomarańczowego

⅓ szklanki cukru

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszać jabłka, morele, orzechy, cynamon, sok pomarańczowy i cukier.

powrót

Podobne przepisy

Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tiramisu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kisiel żurawinowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gofry belgijskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.