Jacques Pépin

(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g pieczarek pokrojonych na ćwiartki (około 5 szklanek)

⅓ szklanki ciemnych rodzynek

2 szklanki oliwy dobrej jakości

2 łyżki przecieru pomidorowego

½ szklanki ziaren gorczycy

2 listki laurowe

⅓ szklanki wytrawnego białego wina

1 łyżka posiekanego czosnku

2 łyżeczki posiekanego

obranego świeżego imbiru

½ szklanki grubo pokrojonej cebuli

3 łyżki czerwonego octu winnego

1 ½ łyżeczki cukru

½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki umieścić w rondlu ze stali nierdzewnej. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć. Zmniejszyć płomień na mały. Gotować 5 minut. Schłodzić. Podawać na zimno prosto z lodówki lub w temperaturze pokojowej. Można przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.

powrót

Podobne przepisy

Chutney z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.