Puree selerowe

Puree selerowe
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.89)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 korzenie selera
  • obrane i pokrojone na duże kawałki
  • 2 duże kartofle na puree (np. irga)
  • obrane i przekrojone
  • 1 szklanka mleka
  • 8 łyżek masła
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj selery i ziemniaki na parze, aż będą miękkie. W tym samym czasie na małym ogniu podgrzej mleko z masłem, żeby masło się stopiło. Zgnieć selery i ziemniaki na puree, zmieszaj z mleczno-maślaną mieszaniną i dopraw solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA