Michael  Smith

(odc.089) puree selerowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.89)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.089) puree selerowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 korzenie selera

obrane i pokrojone na duże kawałki

2 duże kartofle na puree (np. irga)

obrane i przekrojone

1 szklanka mleka

8 łyżek masła

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj selery i ziemniaki na parze, aż będą miękkie. W tym samym czasie na małym ogniu podgrzej mleko z masłem, żeby masło się stopiło. Zgnieć selery i ziemniaki na puree, zmieszaj z mleczno-maślaną mieszaniną i dopraw solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prażone migdały z przyprawami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajecznica z salami i botwinką podana z salsą z papryczkami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.