Michael  Smith

(odc.089) puree selerowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.89)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.089) puree selerowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 korzenie selera

obrane i pokrojone na duże kawałki

2 duże kartofle na puree (np. irga)

obrane i przekrojone

1 szklanka mleka

8 łyżek masła

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj selery i ziemniaki na parze, aż będą miękkie. W tym samym czasie na małym ogniu podgrzej mleko z masłem, żeby masło się stopiło. Zgnieć selery i ziemniaki na puree, zmieszaj z mleczno-maślaną mieszaniną i dopraw solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Feta grillowana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Bagietki z gorgonzolą
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.