Michael  Smith

(odc.088) tajska zupa ostro-kwaśna z małżami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.88)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

(odc.088) tajska zupa ostro-kwaśna z małżami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 g świeżych małż

umytych w zimnej wodzie i oczyszczonych

3 szklanki wody

1 łyżka ostrego tajskiego sosu sriracha

duża szczypta soli

czubata łyżka cukru

sok z 1 limonki

garść liści kolendry

 

 

Przygotowanie:


Włóż małże do dużego garnka, zalej wodą, dodaj sos sriracha, sól i cukier. Szczelnie przykryj garnek pokrywką i gotuj, aż wszystkie muszle się otworzą. Wyrzuć zamknięte muszle. Przed podaniem wyciśnij do garnka sok z limonki i włóż liście kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotewka i zupa z dna plecaka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Zupa-krem z surowych warzyw
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Zupa Pho z wieprzowiną
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.