Michael  Smith

(odc.084) zielona sałata z dressingiem jogurtowo-koperkowym


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.84)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.084) zielona sałata z dressingiem jogurtowo-koperkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

455 g mieszanej młodej sałaty

1 pęczek koperku

½ szklanki jogurtu

½ szklanki posiekanego koperku

sok z ½ cytryny

1 łyżka miodu

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Zanurzyć sałatę w misce z zimną wodą na kilka minut. Odsączyć, osuszyć w wirówce do sałaty. Włożyć do dużej salaterki, dodać koperek. Wymieszać jogurt z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i miodem. Tuż przed podaniem polać sałatę dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Szparagi z rusztu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Szpinak z malinami i orzechami włoskimi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z bryndzą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.