Michael  Smith

(odc.083) awokado z guacamole


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.83)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.083) awokado z guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże awokado

obrane i pozbawione pestek

1 szklanka świeżej lub mrożonej kukurydzy

1 papryczka jalapeno

bez gniazda nasiennego i szypułki

posiekana

sok z ½ limonki

duża garść posiekanej świeżej kolendry

1 mała cebula

obrana i posiekana

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Posiekaną cebulę włożyć do sitka, opłukać pod zimną wodą. Jest to tradycyjny meksykański sposób na pozbawienie cebuli ostrego smaku. Dobrze odcedzić. Rozgnieść awokado w misce, dodać kukurydzę, jalapeno, sok z limonki, kolendrę i cebulę. Podawać z chrupkami kukurydzianymi.

powrót

Podobne przepisy

Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.