Michael  Smith

(odc.082) czekoladowo-kokosowe kulki lodów


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.082) czekoladowo-kokosowe kulki lodów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 gałki dobrych lodów waniliowych lub innych

455 g posiekanej gorzkiej czekolady

1 szklanka wiórków kokosowych

 

 

Przygotowanie:


Łyżką do lodów uformować 4 gałki, ułożyć na blasze, zamrażać aż będą twarde. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, wymieszać na gładką masę. W drugiej miseczce umieścić wiórki kokosowe. Używając 2 widelców szybko zanurzać gałki lodów w stopionej czekoladzie, obracać, aż czekolada dokładnie je pokryje. Jeśli trochę lodów stopiło się w czekoladzie, włożyć miskę z powrotem do kąpieli wodnej i wymieszać przed włożeniem następnej kulki lodów. Obtaczać w wiórkach kokosowych. Z powrotem układać na blasze. Przechowywać w zamrażarce aż do momentu podania.

powrót

Podobne przepisy

Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Zimny suflet truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Owoce pod sabayon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Brzoskwinie pod pierzyną
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.