Czekoladowo-kokosowe kulki lodów

Czekoladowo-kokosowe kulki lodów
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.82)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Łyżką do lodów uformować 4 gałki, ułożyć na blasze, zamrażać aż będą twarde. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, wymieszać na gładką masę. W drugiej miseczce umieścić wiórki kokosowe. Używając 2 widelców szybko zanurzać gałki lodów w stopionej czekoladzie, obracać, aż czekolada dokładnie je pokryje. Jeśli trochę lodów stopiło się w czekoladzie, włożyć miskę z powrotem do kąpieli wodnej i wymieszać przed włożeniem następnej kulki lodów. Obtaczać w wiórkach kokosowych. Z powrotem układać na blasze. Przechowywać w zamrażarce aż do momentu podania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA