Michael  Smith

(odc.078) nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.78)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.078) nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 plasterków boczku

grubo posiekanych

2 cebule

drobno posiekane

1 papryczka jalapeno

z usuniętym gniazdem nasiennym

posiekana

3 szklanki startego sera cheddar

1 opakowanie nachos

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnio dużym ogniu rozgrzać patelnię, wrzucić na nią boczek. Zrumienić, dodać cebulę i jalapeno, smażyć aż zmiękną i zaczną się karmelizować. Lekko ostudzić, włożyć do miski, dodać starty ser. Wymieszać. Rozłożyć nachos na blasze, do każdego nakładać dużą łyżkę masy. Zapiekać ok. 10 minut, aż nachos będą rumiane, a ser się stopi.

powrót

Podobne przepisy

(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.