Chrupiące obrączki z boczku z musem z wędzonego łososia

Chrupiące obrączki z boczku z musem z wędzonego łososia
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.78)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Pokroić marchewki na 5 cm kawałki zaczynając od grubego końca (ma być 12 kawałków). Rozłożyć 12 plasterków boczku, na końcu każdego ułożyć kawałek marchewki. Zrolować i spiąć wykałaczką. Ustawić na blasze i zapiekać przez 25 minut, aż boczek będzie chrupiący. Wyjąć wykałaczki i delikatnie wyjąć marchewki ze środka. Wyrzucić marchewki, ostudzić boczek. Zmiksować łososia z kremowym serkiem. Nałożyć do rożka do wyciskania kremu lub torebki do zamrażania z odciętym końcem. Wyciskać masę do rurek z boczku. Udekorować kiełkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA