Michael  Smith

(odc.075) zapiekany kalafior z migdałami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.75)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.075) zapiekany kalafior z migdałami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 główka kalafiora pokrojonego w różyczki

¼ szklanki oliwy z oliwek

1 szklanka migdałów pokrojonych na plasterki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć różyczki kalafiora w brytfannie (22cm na 37cm) i skropić oliwą. Posypać solą, pieprzem i migdałami. Wymieszać. Zapiekać aż będą rumiane i miękkie, ok. 25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone szparagi, marchewki i młode ziemniaki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Groszek po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.