Zapiekany kalafior z migdałami

Zapiekany kalafior z migdałami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.75)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 główka kalafiora pokrojonego w różyczki
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka migdałów pokrojonych na plasterki
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć różyczki kalafiora w brytfannie (22cm na 37cm) i skropić oliwą. Posypać solą, pieprzem i migdałami. Wymieszać. Zapiekać aż będą rumiane i miękkie, ok. 25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA