Podsmażane grzyby z sherry i szpinakiem

Podsmażane grzyby z sherry i szpinakiem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.72)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 450 g grzybów
  • oczyszczonych i cienko pokrojonych
  • 1 duża cebula
  • obrana i posiekana
  • ½ szklanki sherry
  • Marsali
  • Madeiry lub porto
  • sól i pieprz
  • 4 garście młodego szpinaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Stopić masło na dużej patelni (na średnio dużym ogniu). Kiedy zacznie się pienić, wrzucić grzyby i cebulę, podsmażyć, aż zaczną się karmelizować. Wlać sherry, doprawić solą i pieprzem. Wolno gotować zeskrobując z patelni przypalone kawałki. Kiedy sherry odparuje, dodać szpinak, gotować mieszając, aż zmięknie. Doprawić i od razu podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA