Michael  Smith

(odc.069) zapiekane pomidory po prowansalsku


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.69)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.069) zapiekane pomidory po prowansalsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki bułki tartej

¼ szklanki tartego parmezanu

4 zgniecione ząbki czosnku

3 łyżki siekanej natki pietruszki

4 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka suszonego oregano

sól morska

4 dojrzałe pomidory

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Wymieszać w misce bułkę tartą, ser, czosnek, natkę, oliwę, oregano i sól. W pomidorach wyciąć u góry dziurkę, wyjąć przez nią większość miąższu i pestek. Napełnić nadzieniem i ułożyć w brytfance 20 cm na 20 cm. Piec aż nadzienie będzie rumiane i pomidory zmiękną, ok 20-25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki z pietruszką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
(odc.03) pomidory po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.