Michael  Smith

(odc.062) torcik pavlova z dżemem pomarańczowym i pomarańczową bitą śmietaną


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.62)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska

(odc.062) torcik pavlova z dżemem pomarańczowym i pomarańczową bitą śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Torcik Pavlova

6 białek jaj

półtorej szklanki curku

1 łyżka białego octu

1 łyżka skrobi kukurydzianej



Krem

½ szklanki gęstej śmietanki

2 łyżki Grand Marnier

¼ szklanki dżemu pomarańczowego



Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 135 stopni C. Blachę przykryć papierem do pieczenia. Ubijać białka. Stopniowo dodawać cukier, po pół szklanki naraz, ubić na sztywno. Dodać ocet i skrobię kukurydzianą. Wyłożyć ubitą pianę na przykrytą papierem blachę, uformować duży równy krążek. Piec przez godzinę, aż beza będzie chrupka na zewnątrz, a miękka i ciągnąca w środku. Równo rozsmarować dżem na wierzchu. Ubić śmietankę z Grand Marnier i rozsmarować na warstwie dżemu.



© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Mus cytrynowy Á la tort
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Pierniki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cup cakes
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tarta cytrynowo-malinowa
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maliny (odc.21)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chlebek bananowy z orzechami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pieczywo
Tarta kajmakowa Chrissie
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.