Filet mignon w serze pleśniowym

Filet mignon w serze pleśniowym
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.62)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnim ogniu rozgrzać dużą patelnię. Oprószyć mięso solą i pieprzem, natrzeć oliwą. Włożyć na gorącą patelnię i zrumienić (1 minutę z każdej strony). Ułożyć mięso na ruszcie, pod którym należy umieścić blachę. Odstawić patelnię. Zmiksować ser, chleb, masło, rozmaryn i pieprz na gładką masę. Posmarować masą wierzch mięsa. Piec ok. 8-10 minut, aż mięso będzie średnio wypieczone. Mięso i panierkę z sera można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, upiec tuż przed podaniem (wtedy piec trochę dłużej).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA