Michael  Smith

(odc.062) filet mignon w serze pleśniowym


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.62)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.062) filet mignon w serze pleśniowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kawałki steku mignon

po 170 g każdy

sól i pieprz

oliwa z oliwek

225 g sera pleśniowego

2 kromki pełnoziarnistego chleba

pokrojone w kostkę

60 g masła

2 gałązki świeżego rozmarynu

świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnim ogniu rozgrzać dużą patelnię. Oprószyć mięso solą i pieprzem, natrzeć oliwą. Włożyć na gorącą patelnię i zrumienić (1 minutę z każdej strony). Ułożyć mięso na ruszcie, pod którym należy umieścić blachę. Odstawić patelnię. Zmiksować ser, chleb, masło, rozmaryn i pieprz na gładką masę. Posmarować masą wierzch mięsa. Piec ok. 8-10 minut, aż mięso będzie średnio wypieczone. Mięso i panierkę z sera można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, upiec tuż przed podaniem (wtedy piec trochę dłużej).

powrót

Podobne przepisy

Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Faszerowana kapusta z sosem chrzanowym
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Bażant gotowany z selerem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wieprzowina hung shao
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.