Michael  Smith

(odc.053) nadzienie pełnoziarniste


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.053) nadzienie pełnoziarniste
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oliwy z oliwek

1 cebula

posiekana

1 marchewka

pokrojona na kawałki

4 ząbki czosnku

½ szklanki białego wina

1 szklanka rodzynek

1 szklanka suszonych moreli

posiekanych

1 łyżka nasion kopru włoskiego

1 szklanka nasion pszenicy

8 szklanek bulionu z kurczaka

2 szklanki mrożonych żurawin

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Postaw średni rondel na średnim ogniu. Dodaj oliwę, rozgrzej, a następnie dodaj cebulę, marchewkę i czosnek. Podsmaż, aż zmiękną i nabiorą koloru. Dodaj wino, rodzynki, morele i nasiona kopru włoskiego. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Dodaj ziarna pszenicy, żurawinę, bulion, sól i pieprz, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a pszenica będzie miękka. Dopraw do smaku i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kuleczki z polenty z marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: brak
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Bezalkoholowy syrop z wina
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.