Curtis Stone

(odc.05) pomidorowe consomme z kulkami z arbuza i ogórka


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.05) pomidorowe consomme z kulkami z arbuza i ogórka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 podłużnych pomidorów

pokrojonych w kostkę

2 duże mięsiste pomidory

pokrojone w kostkę

1 ogórek

obrany

bez pestek

pokrojony w kostkę

garść szczypiorku

bazylii

trybulki i koperku

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć pokrojone pomidory, ogórek i zioła do blendera i zmiksuj na puree. Za pomocą drewnianej łyżki przetrzyj puree przez muślin umieszczony na sitku do dużej miski. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny aby się schłodziło. Z ogórka i arbuza specjalną łyżeczką wytnij ładne kulki. Włóż po kilka kulek do salaterek i dołóż małe gałązki ziół. Wlej chochelką pomidorowe consommé i skrop oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Falafel z fasoli z sałatką
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czipsy z warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.