Kokosowe tartinki z kremem czekoladowo-kokosowym

Kokosowe tartinki z kremem czekoladowo-kokosowym
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Lekko ubij białko i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Spryskaj foremki do mufinek olejem w sprayu i nałóż do każdej czubatą łyżkę kokosowej masy. Ugnieć, żeby masa szczelnie przykryła dno i ścianki foremek. Piecz 12-15 min, aż będą złociste. Odstaw do ostygnięcia nie wyjmując z foremek. Podgrzej mleczko kokosowe. Włóż kawałki czekolady do miski i zalej ciepłym mleczkiem. Mieszaj, aż czekolada się stopi, a mieszanina będzie jedwabiście gładka. Rozlej krem do foremek z kokosowego ciasta i wstaw do lodówki, żeby zastygł. Wyjmij tartinki z foremek przed samym podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA