Michael  Smith

(odc.048) ryżowe naleśniczki z sałatką tuńczykową


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia chińska

(odc.048) ryżowe naleśniczki z sałatką tuńczykową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 arkusze papieru ryżowego

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

odsączonego

1 łyżka oliwy

1 łyżka ziarnistej musztardy

sok z ½ cytryny

1dymka

drobno pokrojona

¼ szklanki liści kolendry

1 konserwowy ogórek

przekrojony wzdłuż na ćwiartki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wlej do płaskiego naczynia nieco wody. Namocz papier ryżowy przez 2 min, aż zmiękną i będą przejrzyste. Ułóż je na czystej ściereczce i delikatnie osusz. Wymieszaj tuńczyka z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, dymką, kolendrą, solą i pieprzem. Ułóż pierwszy arkusz papieru ryżowego na blacie, a na nim ćwiartkę ogórka wzdłuż najbliższego brzegu. Nałóż ¼ sałatki tuńczykowej i zwiń papier ryżowy najciaśniej jak się da – tak jak krokiety. Powtórz powyższe czynności, aż 4 naleśniczki będą gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Kotleciki rybne
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Suflet z sandacza
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone nadziewane kwiaty cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.