Michael  Smith

(odc.048) pomidorki pod kruszonką


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

(odc.048) pomidorki pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg pomidorków koktajlowych

1 czerwona cebula

posiekana

6 ząbków czosnku

pokrojonych na plasterki

3 łyżki oliwy z oliwek

½ bochenka pełnoziarnistego chleba

¼ szklanki tartego parmezanu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Wymieszaj pomidorki z cebulą i plasterkami czosnku oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż wszystko do kwadratowego naczynia do zapiekania o boku 20 cm. Podziel chleb na kawałki rozmiaru kęsa i rozłóż na pomidorkach. Posyp wszystko parmezanem i zapiekaj 30 min. Luźno okryj zapiekankę folią aluminiową i piecz przez kolejne 15 min.

powrót

Podobne przepisy

Jajka faszerowane
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.