Michael  Smith

(odc.048) pomidorki pod kruszonką


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

(odc.048) pomidorki pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg pomidorków koktajlowych

1 czerwona cebula

posiekana

6 ząbków czosnku

pokrojonych na plasterki

3 łyżki oliwy z oliwek

½ bochenka pełnoziarnistego chleba

¼ szklanki tartego parmezanu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Wymieszaj pomidorki z cebulą i plasterkami czosnku oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż wszystko do kwadratowego naczynia do zapiekania o boku 20 cm. Podziel chleb na kawałki rozmiaru kęsa i rozłóż na pomidorkach. Posyp wszystko parmezanem i zapiekaj 30 min. Luźno okryj zapiekankę folią aluminiową i piecz przez kolejne 15 min.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Aromatyczne pączki krabowe
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.