Michael  Smith

(odc.044) aromatyczny ryż basmati


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

(odc.044) aromatyczny ryż basmati
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka ryżu basmati

1½ szklanki wody

1 łyżeczka garam masala

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Wsyp ryż z przyprawami do rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, dodaj sól, wymieszaj i gotuj przez 20 min. pod przykryciem. Zdejmij rondel z ognia i odstaw jeszcze na 5 – 10 minut, żeby ryż „doszedł”.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z buraków
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gnocchi ziemniaczane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.