Sałatka z dyni makaronowej

Sałatka z dyni makaronowej
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ułóż dynię w całości na blasze i ponakłuwaj skórę nożem. Piecz przez 45 min, aż zmięknie. Odstaw dynię do ostygnięcia, przetnij na pół i wyjmij miąższ. Włóż go do dużej miski, dodaj pesto, suszone pomidory, natkę, ocet balsamiczny i oliwę. Dopraw do smaku i starannie wymieszaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA