Michael  Smith

(odc.043) brązowy ryż z jabłkami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.043) brązowy ryż z jabłkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka brązowego ryżu

2 szklanki soku jabłkowego

1 łyżeczka cynamonu

½ szklanki rodzynek

1 jabłko

pokrojone w kostkę

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w średnim rondlu ryż, cynamon, rodzynki i kawałki jabłka. Zalej sokiem, doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem na małym ogniu aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki (ok. 30 min).

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Puree ziemniaczane z pieca
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Taamiya z ciecierzycy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.