Michael  Smith

(odc.041) omlet ze świeżym tymiankiem i cheddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.041) omlet ze świeżym tymiankiem i cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka

odrobina wody

1 łyżeczka posiekanego tymianku

2 łyżki tartego cheddara

sól i pieprz

1 łyżka masła

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj trzepaczką jajka z wodą, tymiankiem i cheddarem. Dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej teflonową patelnię na średnim ogniu i połóż na niej masło. Kiedy zacznie się pienić, wlej jajeczną mieszaninę. Unieś lekko patelnię i poruszaj nią okrężnym ruchem, żeby jajka rozlały się na całej powierzchni i zaczęły się ścinać. Smaż omlet powtarzając tę czynność i unosząc lekko brzegi omletu łopatką, żeby nieścięte jajka spływały pod spód. Omlet jest gotowy, kiedy wierzch się zetnie, a spód jest delikatnie zrumieniony. Złóż omlet na pół i zsuń na talerz.

powrót

Podobne przepisy

Palak panir
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Twarożek z migdałów
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.