Sophie Grigson

(odc.04) marokańska sałatka z pieczonej papryki i pomidorów


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

(odc.04) marokańska sałatka z pieczonej papryki i pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pieczone zielone papryki

bez skórki

pomidory

kiszona cytryna (patrz osobny przepis)

sól morska

oliwa

sok z cytryny

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Paprykę i pomidory pokroić w kosteczkę. Cytrynę pokroić w paseczki, wymieszać z pomidorami i papryką. Posypać solą, polać oliwą i sokiem z cytryny, dodać posiekaną natkę, wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Sałatkę najlepiej przygotowywać co najmniej godzinę przed posiłkiem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z wietnamskim dressingiem nuoc nam
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Mix sałat z kwiatami jadalnymi
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z makaronu i pieczonej kaczki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z kwiatami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.