Curtis Stone

(odc.04) ananasowe carpaccio z pieprzem i lodami mangowo-limonkowymi


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

(odc.04) ananasowe carpaccio z pieprzem i lodami mangowo-limonkowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

550g cukru

1 litr wody

1 laska wanilii

rozcięta

1 dojrzały ananas

1 łyżka ziaren czarnego pieprzu

lody mangowo-limonkowe

do podania

 

 

Przygotowanie:


Do rondla z grubym dnem wlej wodę, wrzuć laskę wanilii i cukier. Mieszaj na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5-10 minut aż

powrót

Podobne przepisy

Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Brzoskwinie pod pierzyną
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Naleśniki a la Gundel
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.