Curtis Stone

(odc.04) ananasowe carpaccio z pieprzem i lodami mangowo-limonkowymi


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

(odc.04) ananasowe carpaccio z pieprzem i lodami mangowo-limonkowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

550g cukru

1 litr wody

1 laska wanilii

rozcięta

1 dojrzały ananas

1 łyżka ziaren czarnego pieprzu

lody mangowo-limonkowe

do podania

 

 

Przygotowanie:


Do rondla z grubym dnem wlej wodę, wrzuć laskę wanilii i cukier. Mieszaj na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5-10 minut aż

powrót

Podobne przepisy

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczone brzoskwinie z amaretto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki
Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.