Michael  Smith

(odc.039) tosty krewetkowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

(odc.039) tosty krewetkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka obranych świeżych krewetek

białko 1 jajka

1 łyżka tartego imbiru

2 dymki

posiekane

1 łyżka sosu sojowy

1 łyżka chińskiego sosu z czarnej fasoli albo czosnkowego

12 grzanek z białego chleba

6 obranych świeżych krewetek

przekrojonych na połówki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Zmiel w malakserze na gładką masę 1 szklankę krewetek, białko, imbir i dymkę z sosem sojowym i sosem z czarnej fasoli albo czosnkowym. Rozsmaruj masę krewetkową na grzankach, a na wierzchu każdego ułóż połówkę krewetki. Zapiekaj przez 5 min, aż krewetki na wierzchu zrobią się różowe i matowe.

powrót

Podobne przepisy

Kraby z chili
Janella  Purcell
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kalmary faszerowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ragout marinette z mątwy
Julie Andrieu
Przepis z programu Francuskie wędrówki Julie (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.