Michael  Smith

(odc.037) świeże wiórki kokosowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

(odc.037) świeże wiórki kokosowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cały kokos

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Za pomocą dużego gwoździa i młotka ponakłuwaj „oczka” w górnej części orzecha. Zlej płyn ze środka. Piecz kokosa przez 20 minut, aż popęka. Odłóż, żeby ostygł i lekko postukaj w niego młotkiem, żeby się rozpadł. Obierz biały miąższ z brązowej skórki. Zetrzyj miąższ na tarce. Przechowuj w lodówce w szczelnie zamykanym plastikowym woreczku.

powrót

Podobne przepisy

Wytrawne kebaby jogurtowe i chutney z bazylii
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Masa kajmakowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Naleśniki z sosem z orzechów laskowych
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.