łosoś w wiórkach kokosowych

łosoś w wiórkach kokosowych
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.37)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska

Składniki:

  • 1¼ szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych
  • 4 filety z łososia bez skóry po 170 g
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Wsyp wiórki do czystej plastikowej torby i wkładaj po 1 filecie z łososia. Obtoczone w wiórkach kawałki łososia układaj na lekko naoliwionej blasze. Dopraw je solą i pieprzem, a następnie piecz przez 15 min. Podawaj z karaibską salsą (przepis poniżej)

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA