Michael  Smith

(odc.035) mule w rieslingu


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.35)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.035) mule w rieslingu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki Rieslinga

1 łyżka musztardy diżońskiej

2 cebule

posiekane

2 ząbki czosnku

posiekane

2,5 kg muli

umytych

oczyszczonych i przebranych

2 szklanki młodziutkiego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


Wlej wino do dużego garnka, dodaj musztardę, cebulę i czosnek, wymieszaj. Na koniec dodaj mule. Postaw na dużym ogniu i przykryj bardzo dobrze dopasowaną pokrywką. Gotuj, bez odkrywania, przez jakieś 5 minut, aż muszle się pootwierają. Obierz mule, skorupki wyrzuć, a mięso odstaw na bok. Odrzuć wszystkie nieotarte mule. Przecedź bulion do czystego garnka. Podgrzej go i dodaj z powrotem mięso muli. Kiedy już będzie ciepłe, dodaj szpinak i mieszaj, aż zmięknie. Podawaj w szerokich miskach z grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska
Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Zupa z krabem i kukurydzą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Małże gotowane w winie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.