Michael  Smith

(odc.035) mule w rieslingu


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.35)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.035) mule w rieslingu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki Rieslinga

1 łyżka musztardy diżońskiej

2 cebule

posiekane

2 ząbki czosnku

posiekane

2,5 kg muli

umytych

oczyszczonych i przebranych

2 szklanki młodziutkiego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


Wlej wino do dużego garnka, dodaj musztardę, cebulę i czosnek, wymieszaj. Na koniec dodaj mule. Postaw na dużym ogniu i przykryj bardzo dobrze dopasowaną pokrywką. Gotuj, bez odkrywania, przez jakieś 5 minut, aż muszle się pootwierają. Obierz mule, skorupki wyrzuć, a mięso odstaw na bok. Odrzuć wszystkie nieotarte mule. Przecedź bulion do czystego garnka. Podgrzej go i dodaj z powrotem mięso muli. Kiedy już będzie ciepłe, dodaj szpinak i mieszaj, aż zmięknie. Podawaj w szerokich miskach z grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grillowane owoce morza z sosem tatarskim i salsą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.