Michael  Smith

(odc.035) mule w rieslingu


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.35)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.035) mule w rieslingu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki Rieslinga

1 łyżka musztardy diżońskiej

2 cebule

posiekane

2 ząbki czosnku

posiekane

2,5 kg muli

umytych

oczyszczonych i przebranych

2 szklanki młodziutkiego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


Wlej wino do dużego garnka, dodaj musztardę, cebulę i czosnek, wymieszaj. Na koniec dodaj mule. Postaw na dużym ogniu i przykryj bardzo dobrze dopasowaną pokrywką. Gotuj, bez odkrywania, przez jakieś 5 minut, aż muszle się pootwierają. Obierz mule, skorupki wyrzuć, a mięso odstaw na bok. Odrzuć wszystkie nieotarte mule. Przecedź bulion do czystego garnka. Podgrzej go i dodaj z powrotem mięso muli. Kiedy już będzie ciepłe, dodaj szpinak i mieszaj, aż zmięknie. Podawaj w szerokich miskach z grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.