Michael  Smith

(odc.032) pudding chlebowy


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

(odc.032) pudding chlebowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szklanki mleka

3 jajka

¾ szklanki brązowego cukru

1 łyżeczka mielonego kardamonu

½ łyżeczki mielonego cynamonu

1 łyżka ekstraktu waniliowego

1 bochenek czerstwawego chleba

pokrojony w kostkę i podpieczony

1 szklanka rodzynek

2 łyżki grubego cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj mleko, jajka, brązowy cukier, przyprawy i ekstrakt waniliowy. Dodaj podpieczony chleb i rodzynki. Przelej do naczynia do zapiekania i posyp z wierzchu grubym cukrem. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30-45 minut, aż jajka się zetną, a wierzch będzie złoto-brązowy.

powrót

Podobne przepisy

Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bliny z twarogiem i musem malinowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Galaretka cytrusowo – herbaciana
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.