Michael  Smith

(odc.031) masło jabłkowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.031) masło jabłkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 kwaskowatych jabłek

pokrojonych na ćwiartki

z usuniętym gniazdem nasiennym

1 szklanka brązowego cukru

½ szklanki soku jabłkowego

¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

¼ łyżeczki mielonych goździków

¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego

¼ łyżeczki mielonego kardamonu

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Włóż wszystkie składniki do sporego rondla. Postaw na średnim ogniu i duś, aż jabłka się rozpadną i będą bardzo miękkie. Gotuj dalej, aż zredukuje się o 80%. Sos zrobi się bardzo gęsty i brązowy.
Zmiksuj na gładką pastę blenderem ręcznym, lub w blenderze stojącym, albo malakserze.

powrót

Podobne przepisy

Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Bezglutenowe muesli
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masa kajmakowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.