Michael  Smith

(odc.030) sałatka z kopru włoskiego i jabłek


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.030) sałatka z kopru włoskiego i jabłek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Dressing

2 kwaskowate jabłka, pokrojone na ćwiartki, z usuniętym gniazdem nasiennym

1 szklanka octu jabłkowego

2 łyżki brązowego cukru

1 kopiasta łyżka musztardy diżońskiej

1 szklanka oliwy z oliwek

sól i pieprz



Sałatka

1 koper włoski (fenkuł), nać i główka cienko poszatkowane

1 kwaskowate jabłko, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojone na cienkie plasterki



Przygotowanie

Zacznij od dressingu. Włóż jabłka, ocet, cukier i musztardę do niedużego rondla i podduś, aż jabłka zmiękną. Zmiksuj z oliwą z oliwek na gładko i dopraw do smaku solą i pieprzem. Włóż całą główkę, oraz nać kopru włoskiego i jabłka do dużej miski, dodaj kilka łyżek dressingu i wymieszaj.







© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.