Michael  Smith

(odc.030) chipsy jabłkowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.030) chipsy jabłkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1 szklanka wody

1 szklanka cukru

1 całe jabłko, pokrojone w poprzek w cienkie plasterki





Przygtowanie

Zagotuj wodę z cukrem, nie mieszaj. Kiedy cukier się zupełnie rozpuści pogotuj jeszcze 5 minut, zdejmij z ognia i odstaw, aż ostygnie. Włóż do powstałego syropu plasterki jabłka. Mocz co najmniej godzinę, a najlepiej przez całą noc. Rozgrzej piekarnik do 160°C. Odcedź jabłka i rozłóż na wyłożonej pergaminem do pieczenia blasze. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut, aż zrobią się brązowawe.

Odstaw, żeby ostygły. Kiedy będą zimne, zrobią się bardziej chrupiące.





© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Crostini z tuńczykiem w pistacjach
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bruschetta z mozzarellą, fenkułem i cukinią
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Gruszka z curry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Jajecznica z wrotyczem
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

stanislawmatoga

postów: 1

06.01.2011 20:12

CYTUJ

czipsy

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.