Jacques Pépin

(odc.03)zielona ostra salsa


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.03)zielona ostra salsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ½ szklanki pokrojonych w kostkę owoców miechunki peruwiańskiej (tomatillo) (około 240 g

3 lub 4 zależnie od wielkości)

½ szklanki drobno posiekanej cebulki dymki

1 ½ szklanki drobno posiekanego czosnku

⅓ szklanki drobno posiekanej ostrej papryki

½ szklanki grubo pokrojonej świeżej kolendry

2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki

½ łyżeczki grubej soli

2 łyżki wody

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki w misce. Przykryć folią aluminiową. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

powrót

Podobne przepisy

Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.