Jacques Pépin

(odc.03)deser z bananów i burbona


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.03)deser z bananów i burbona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki miodu

3 łyżki bourbona

1 łyżka świeżego soku z limonki

4 banany (około 550 g)

3 łyżki migdałów w płatkach

4-6 zwykłych ciasteczek z cukrem

1 łyżeczka paseczków lub otartej

skórki z limonki

 

 

Przygotowanie:


Połączyć w miseczce miód, bourbon i sok z limonki. Obrać banany i pokroić na plasterki grubości 1,5 cm. Dorzucić do miodowej mieszaniny. Płatki migdałów opiec na suchej patelni albo w piekarniku na blasze w temperaturze 200 stopni C przez 6 minut, aż się lekko zrumienią. Odłożyć na bok. Przed podaniem grubo połamać ciasteczka i rozłożyć między 4 pucharki. Na wierzch nałożyć masę z bananami. Przybrać migdałami i skórką limonki.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki a la Gundel
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekane owoce pestkowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.