Michael  Smith

(odc.028) najłatwiejsza brukselka


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.028) najłatwiejsza brukselka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mrożonej brukselki

1 cebula

posiekana

2 łyżki oliwy z oliwek

1 szklanka suszonych pomidorów

posiekanych

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć brukselkę, cebulę i oliwę do dużego rondla, dodaj jakiś ½ cm wody na dno. Przykryj szczelną pokrywką i wstaw na średni ogień. Gotuj przez 10-15 minut, aż brukselka będzie miękka i jasno zielona. Dodaj suszone pomidory, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Aromatyczne pączki krabowe
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
(odc.02) szpinak z ciecierzycą
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.