Michael  Smith

(odc.028) najłatwiejsza brukselka


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.028) najłatwiejsza brukselka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mrożonej brukselki

1 cebula

posiekana

2 łyżki oliwy z oliwek

1 szklanka suszonych pomidorów

posiekanych

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć brukselkę, cebulę i oliwę do dużego rondla, dodaj jakiś ½ cm wody na dno. Przykryj szczelną pokrywką i wstaw na średni ogień. Gotuj przez 10-15 minut, aż brukselka będzie miękka i jasno zielona. Dodaj suszone pomidory, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Pieczony ziemniak ze śledziem matias w cebuli
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.